Logo

florbal

ZLATA Z DUBINY: Krasojízda Šternberku končí titulem, první místo také pro žákyně Hattricku

Dva finálové duely Ostravských her 2023 viděla ostravská Dubina, jinak také domácí stánek florbalistů a florbalistek Vítkovic. Vítězně skončila kampaň elévů Šternberka, kteří během turnaje inkasovali jediný gól a potvrdili roli favorita, totéž se dá říct o žákyních Hattricku Brno, které vyhrály rovněž všech sedm zápasů v Ostravě.

Wow! Fenomenální jízdu turnajem v kategorii elévů předvedli hráči Šternberka. Ti proti Třinci zakončili jízdu, během které zapsali sedm výher a inkasovali jedinou branku, především díky skvěle chytající Elišce Večerkové.

Třinec zaslouží rovněž uznání, především v prvním poločase bojoval srdnatě, ale kvalita soupeře byla vyšší, což se nakonec projevilo také ve skóre. Rozhodně se ale nemá za co stydět a pevně věříme, že slzy třineckého gólmana budou jen dočasné a třeba už v těchto chvílích dokáže docenit, jak velkého úspěchu Třinec dosáhl, i s ohledem na to, že do finále prošel až ze třetí pozice v základní skupině.

Pochvala patří také oběma táborům fanoušků, kteří na Dubině vytvořili skvělou atmosféru.

Finále kategorie elévů: FBC Topgal Šternberk - FBC Intevo Třinec 7:0 

Hattrick Brno šel do finále kategorie mladších žákyň jako jednoznačný favorit, ale nečekalo ho vůbec nic snadného. Velmi rychle sice vedl 4:0 a zdálo se, že také jeho sedmá pouť bude jednoznačná, polské soupeřky, vedené především jejich kapitánkou Sandrou Olejniczak ale dokázaly srovnat tempo a dostat se na dostřel jediné branky.

Brněnský tým přesto ve druhém poločase prodal svou objektivně největší kvalitu ze všech účastníků, dalšími góly se dostal do vedení 9:4, které nakonec ještě jednou zkorigovala Olejniczak.

Finále kategorie mladších žákyň: UKS Radzevia Radzewo - FBŠ Hattrick Brno 5:9

Partneři turnaje