Logo

florbal

Žákovské kategorie mají za sebou první zápasy

Již od 9. hodiny ranní je na ostravských halách vidět plné zápasové nasazení florbalistů žákovských kategorií. Přinášíme souhrn utkání hraných do 11:15.

Mladší žáci
V rámci kategorie mladších žáků se odehrálo 7 zápasů napříč všemi skupinami. V utkání mezi 1. SC TEMPISH Ostrava modří a Salibandy Club Ostrava viděli diváci dramatický souboj, který skončil těsným vítězstvím domácího týmu poměrem 3:2. Další zápas ve skupině A mezi SK K2 NEVA Prostějov a FBC Vikings Kopřivnice byl jednoznačně v režii hostů, kteří vyhráli 10:4. V tomto utkání mohli hned dva mladí florbalisté slavit hattrick, a to Radim Cacek a Jindra Jiřík, oba kluci si navíc ke třem gólům připsali asistenci. FBC TIGERS PORUBA se střetli s Torpedo Havířov yellow a po vyrovnaném boji si připsali vítězství 5:3. Mladí hokejisté z HC Vítkovice vyhráli těsným rozdílem 5:4 nad S.K. P.E.M.A. OPAVA. Výrazné vítězství zaznamenal tým Torpedo Havířov black, jenž nad MVIL Ostrava zvítězil 17:1. Nejlepším hráčem utkání byl jednoznačně Matyáš Korzec, který zaznamenal 5 gólů a jednu asistenci. FbC Frýdek-Místek dokázal porazit ZFK Petrovice výsledkem 3:1. A v neposlední řadě vysoce zvítězili mladíci z 1. SC TEMPISH Vítkovice bílí, kteří deklasovali FBC Hlučín 7:0, výrazný podíl na tomto výsledku měl Tobiáš Novák, který zaznamenal hattrick. Pořadí jednotlivých týmů v rámci skupin, zatím nelze hodnotit, protože zápasy zdaleka neodehrály všechny celky. Večer už však budeme vědět více.
 
Starší žáci
Starší žáci odehráli prozatím 6 zápasů skrz své skupiny. Ve velmi napínavém zápase mezi 1. SC TEMPISH Vítkovice Bílí a FBC Vikings Kopřivnice se radoval tým hostujících, který zvítězil těsně 5:4. Výraznou postavou utkání byl Lukáš Heuer z Kopřivnice, jenž si připsal hattrick, a výrazně tak přispěl k vítězství svého týmu. V dalším zápase čelil tým 1. FK Ostrava JIH silnému soupeři SVČ Odry, který dominoval a zvítězil 6:1. Výraznou postavou zápasu byl Denis Mück, ten si připsal čtyři góly a stal se tak klíčovým hráčem utkání. Souboj mezi MVIL Ostrava z.s. a Torpedo Havířov yellow skončilo vítězstvím hostů v poměru 5:2. Torpedo Havířov black a SK BIVOJ LITVÍNOV pak sehráli naprosto vyrovnaný zápas, který skončil remízou 3:3. V dalším zápase se střetli Rožnovští Sršni s týmem Asper Šumperk, který zvítězil jasně 7:1. A jednoznačné vítězství nakonec zaznamenal tým 1. SC TEMPISH Vítkovice Modří, který deklasoval TJ Slovan Havířov poměrem 9:0. V tomto zápase se blýskl Jakub Kolář hattrickem a taktéž Tomáš Karas, který zaznamenal dva góly a dvě asistence. Stejně tak jako u mladších žáku zatím nelze zhodnotit pořadí jednotlivých týmů v rámci skupin.

Partneři turnaje