Logo

florbal

Žáci: Kdo postupuje do čtvrtfinále?

Žákovské kategorie za sebou mají nejenom šestnáctifinále, ale také osmifinále, někteří z nich tak už jen čekají na poslední krůčky k vítězství.

Mladší žáci
 
Šestnáctifinále
Florbal Včelín porazil FBC ZŠ Uničov 5:2, na čemž měla velký podíl třígólová Tereza Janečková, která mezi kluky naprosto zazářila. S.K. P.E.M.A. OPAVA nedala Torpedu Havířov yellow šanci, když je přehrála 12:0, 7 bodů v zápase zapsal Michal Postulka po 4 brankách a 3 asistencích. Příliš naděje na postup nedávali TJ Slovanu Havířov ani brněnští Buldoci, když zvítězili 9:1. O vysokou výhru se také postaral FbC TOPGAL Šternberk, když porazil Drahy z Říčan 8:0. Těsný výsledek 2:1 mezi FbC Frýdek-Místek a FBC Intevo Třinec, pak vyřadil Frýdeckomístecké. Ani porubští Tygři neokázali vstřelit a proti Hornets Brno padli 0:4. FBC Vikings Kopřivnice opět potvrdili svou neporazitelnost, když zvítězili 8:1 nad MVIL Ostrava. Neomylní byli také hokejisté Vítkovic, kteří proti Salibandy Club Ostrava urvali vítězství 12:1. SK K2 NEVA Prostějov si pak poradili s PSG PANTHERS OTROKOVICE, když zvítězili 3:1. Další výhru také zaznamenali TROOPERS a košické SURIKATY porazili 2:0. Výhru zaznamenal i Sokol Brno I EMKOCase Gullivers, poté nad týmem 1. SC TEMPISH Vítkovice Modří zvítězil 9:1. I FBS Olomouc urval vítězství 8:1 nad Asper Šumperk. FBC Hlučín naopak padl Florbalu Včelín 3:7. A o moc lépe na tom nebyli ani florbalisté ZFK Petrovice, když prohrály 8:2 proti 1: SC TEMPISH Vítkovice Bílí.
 
Osmifinále
Prvním zápasem v osmifinále bylo utkání mezi FBC Gepardi Brno a FBC Intevo Třinec, hosté zvítězili 6:2 a vyřadili tak brněnské mladíky ze hry. Vysokou výhru pak zaznamenali brněnští TROOPERS, když porazili SK K2 NEVA Prostějov 12:2. Neomylní nebyli ani mladíci z 1. SC TEMPISH Vítkovice Bílý a ze zápasu proti Hornets Brno si odnášejí výhru 4:1. Avšak dosud silní Vikingové z Kopřivnice nenašli recept na Olomouc, které podlehli 3:7. Sokol Brno si zajistil postup do čtvrtfinále nad Opavou po výhře 3:1. Vsetín podlehl Torpedu Havířov black 14:1, přičemž se o 4 góly postaral střelec Matyáš Korzec. Neomylní hokejisté z Vítkovic okusili hořkost porážky, když padli proti Bulldogs Brno 1:7. Posledním osmifinálovým zápasem pak byl Florbal Včelín proti FbC TOPGAL Šternebrk, kde se podařilo Včelínu zvítězit 6:3.
Ve čtvrtfinále tak budou k vidění utkání mezi 1. SC TEMPISH Vítkovice Bílí a FBS Olomouc, Florbal Včelín a FBC Intevo Třinec, dva brněnské celky Sokol Brno I EMKOCase Gullivers a TROOPERS a v neposlední řadě Bolldogs Brno proti Trorpedu Havířov black.
 
Starší žáci
 
Šestnáctifinále
FBC Vikings Kopřivnice těsně uhájili vítězství nad TROOPERS, když zvítězili 3:2. Jasnou výhru 7:0 si pak zajistili 1. SC TEMPISH Vítkovice Modří proti Salibandy Club Ostrava. Rožnovští Sršni nedokázali vstřelit branku a Sokolu Brno tak podlehli 0:4. Těsný výsledek se taky odehrál mezi MVIL Ostrava a FBC Intevo Třinec, když Ostravští zvítězili 5:4. Snipers Bratislava pak po vyhře 7:5 vyřadila z turnaje Torpedo Havířov yellow. FbC Skuteč porazil pražské SKV 7:1. Neomylný byl i SK BIVOJ LITVÍNOV, který Vítkovicím v bílých dresech nasázel 13 branek a zvítězil 13:2. Neuvěřitelný výsledek 22:1 zažili diváci na zápase mezi Asper Šumperk a 1. FK Ostrava JIH, 5 gólů na svém kontě si ze zápasu odnesl Michal Majar. Vysoko vyhrál také Hattrick Brno nad SURIKATAMI, které porazil 12:1. Klidnější hru pak zažili mladíci z týmu TJ Kobylisy proti Torpedu Havířov black, když padli 1:3. Těsné vítězství a postup do čtvrtfinále pak zažil Předvýběr.CZ Florbal MB proti FBC Draci Říčaný po výhře 4:3. Neomylní byli i Bulldogs Brno, kterří zvítězili nad ŠK 1. FBC Trenčín 7:0. Sokoli Pardubice porazili SVČ Odry 5:1. SAMIGAS FBS Olomouc vyřadili Hornets Brno výhrou 7:0. Florbal Vsetín neuspěl proti TJ Slovanu Havířov a padl 2:5. Recept na soupeře nenašli ani brněnští Gepardi, která zlínským Lvům podlehli 1:12.
 
Osmifinále
Osmifinále přineslo ve většině případech velmi vyrovnané výsledky, vítěz však může být jen jeden. Vikingové z Kopřivnice podlehli Hattricku Brno 2:4. Sokol Brno těsně padl proti Mladé Boleslavi 1:2. O moc lépe na tom nebyli bratislavští Snipers, když padli v zápase s Pardubicemi 2:3. Olomoučtí si pak lépe počínali s FbC Skuteč, když zvítězili 4:3. TJ Slovanu Havířov se vůbec nedařilo, nedokázali vsítit ani branku s Litvínovem podlehli 12:0. Gólově pestré, ale velmi vyrovnané utkání zažili také florbalisté Asper Šumperk proti MVIL Ostrava, když zvítězili 7:6. Vítkovičtí Modří těsně porazili Torpedo Havířov black 3:1. A zlínští Lvi vybojovali vítězství nad Bulldogs Brno 4:1.
 
Starší žákyně
Dívky v sobotu teprve dohrávaly základní část. Pardubický kraj v dopoledních hodinách porazil slečny z Olomouc 4:2. Vysokou výhru pak zaznamenali v derby dívky z Vítkovice, když Modré zvítězili 7:1 nad Bílýma. V odpoledních hodinách pak Olomouc porazila 1. SC TEMPISH Vítkovice Bílé 14:2. V podvečer už si ale olomoucké slečny nedokázaly poradit s holkami z Vítkovic v modrých dresech a padly 1:7.
 

Partneři turnaje