Logo

florbal

Své první zápasy mají za sebou junioři a dorostenci

Junioři a dorostenci mají za sebou své první zápasy na 3. ročníku Ostravských her. Věkově nejstarší kategorie odehrály své úvodní zápasy. Junioři absolvovali pět utkání, dorostenci čtyři.

Prvním soubojem v juniorské kategorii bylo utkání vítkovického modrého týmu proti MVIL Ostrava. Městské derby nabídlo rychlý florbal plný akcí a jasné vítězství Vítkovic v poměru 6:1. Co se podařilo modrému týmu Vítkovic, to se naopak nepovedlo týmu bílému. Ten nestačil v derby na Torpédo Havířov, kterému podlehl 2:5. Havířovský Slovan sehrál těžký zápas s Redbullem a prohrál těsně 5:6. Přestože havířovský tým v závěru zápasu vytvořil mírný tlak, na své soupeře už nedotáhl. I zbylá dvě střetnutí byla vyrovnaná a skončila těsnými vítězstvími Šumperka 4:2 a Gepardu Brno 5:3.

V dorostenecké kategorii se domácímu týmu Vítkovic podařil vstup do turnaje, když v regionálním derby porazili Petrovice těsným výsledkem 3:2. Florbalisté pořadatelského týmu si vytvořili dvoubrankový náskok v první části. V druhé části, navzdory závěrečnému tlaku Petrovic, svůj náskok ubránili a připsali si první vítězné body do tabulky. Druhé utkání mezi Paskovem a Torpédem rozhodl jediný gól, který v prvním poločase vstřelil havířovský Vojtěch Mrowiec. Oproti tomu zápas SKV Yellow s Tigers Poruba přinesl spoustu branek. Pražský tým si s chutí zastřílel a zvítězil jednoznačně rozdílem 20 branek. Ve zbylých dvou zápasech si Uničov poradil s Třincem 5:2 a Pardubice zvítězily nad Orlovou 6:2.

Partneři turnaje