Logo

florbal

Skuteč vyrazila na Bolt Tower. Hráče okouzlily výhledy i podpis Usaina Bolta

Stejně jako během loňského turnaje, i letos jeden z týmů vyhrál volný vstup na rozhlednu Bolt Tower v areálu Dolni oblasti Vítkovic. ¨Vítězem se stalo družstvo starších žáků FbC Skuteč, necelou patnáctku osob v neděli dopoledne čekala komentovaná prohlídka, kterou si velmi užili.

Po setkání v bývalém plynojemu, dnes aule Gong skupinka vyrazila k výtahu, který je vyvezl několik desítek metrů vysoko. Tam zůstala část výpravy, které nesedí výšky, zbytek se po několika schodech a šroubovité lávce vydal až do finální výšky 77,7 metrů, kde je za teplého dne bez jediného mráčku čekaly krásné výhledy na Ostravsko a Beskydy. „Vyhlídka byla suprová, bylo hezky vidět do dálky,“ zhodnotil po sestupu na pevnou zem Milan Šebesta. Během komentované prohlídky měli hráči možnost vidět haldu Ema, střechy Slezkoostravského hradu nebo celé Vítkovice, právě Milan si ale jako nejzajímavější bod vybral objekt, který měl za sebou. U vstupu na prosklený prstenec je totiž podpis sprinterské legendy Usaina Bolta, který vyhlídku v roce 2015 slavnostně otevřel. 

Jedním z těch, kteří se neodvážili až úplně nahoru byl i kapitán Šimon Češík, o kterém trenér řekl, že je takový lídr kabiny, že i zařizoval cestu na turnaj a staral se o potřeby svého týmu. „Turnaj byl suprový. Sice jsme se neumístili nejlépe, ale moc jsme si ho užili a doufám, že přijedeme i příští rok,“ zhodnotil další ročník Ostravských her. Nejvíce se mu líbily místní haly, konkrétní moment, na který bude vzpomínat, ale nemá. 

To Milan Šebesta vyzdvihl poslední zápas ve skupině proti brněnským Bulldogs, což byl jediný střet, který okleštěná sestava vyhrála poměrem 3:1. Blízko výhře ale tým z pardubického kraje byl i v souboji s Havířovem, po srovnání na 4:4 ale inkasovali rozhodující branku 90 vteřin před koncem. V šestnáctifinále pak utrpěli vysokou porážku od brněnských Hornets. A kdo byl podle něho největší strůjce večerní zábavy? „Asi Řízek (Ondřej Říha). Prostě dělá kraviny a je to frajer,“ odpověděl se smíchem, zatímco se díval na Ondřeje, který se smál už po položení otázky.

Partneři turnaje