Logo

florbal

Sen o zlatém hattricku pro Boleslav se rozplynul, junioři a dorostenci znají své semifinalisty

Třetí den Ostravských her přinesl rozhodnutí v nejvyšších věkových kategoriích, které již znají své semifinalisty. Mezi čtyři nejlepší juniorská družstva postoupily týmy Šumperka, modrého týmu Vítkovic, Torpéda a Gullivers. V dorostenecké kategorii se do semifinále probojovaly MVIL Ostrava, TROOPERS, Torpédo Havířov a Black Angels.

První juniorské čtvrtfinále bylo velmi vyrovnané a zajímavé. Postavili se proti sobě dvojnásobní vítězové Ostravských her v kategorii juniorů z Mladé Boleslavi a tým Šumperka. Hráči Šumperka měli lepší vstup do zápasu a vytvořili si náskok, který udrželi až do konce. Mladá Boleslav se v závěru snažila, ale podařilo se jí vstřelit pouze jednu branku. Turnaj tak pro Boleslav v juniorech poprvé skončil už ve čtvrtfinále. Další dvě utkání měla jednoznačný průběh a do semifinále postoupili florbalisté modrého týmu Vítkovic a Torpéda Havířov. Poslední postupující se rozhodl v zápase mezi žlutým týmem Vítkovic a Gullivers až v poslední minutě, kdy brněnskému týmu zajistil postup Lukáš Zícha. Semifinále jsou na programu od 13:40 na Čapkárně a ČPP Aréně.

V dorostenecké kategorii bylo o postupu MVIL Ostrava mezi čtyři nejlepší rozhodnuto už v prvním poločase, kdy MVIL vstřelil tři góly. Paskov sice v druhé části snížil dvěma góly, ale MVIL již žádnou další branku nepovolil a mohl slavit postup. Další dvě utkání musela rozhodnout samostatné nájezdy, ve kterých se radovali hráči Torpéda Havířov a TROOPERS. V posledním utkání mezi Black Angels a Vítkovicemi se rozhodlo ve druhé části zápasu. Tomáš Auermuller poslal těsně před první sirénou Black Angels do vedení a Michal Robek v posledních sekundách druhé části zpečetil vítězství 4:2. Semifinále je na programu od 12:30 na Čapkárně a ČPP Aréně.

Partneři turnaje