Logo

florbal

Reprezentantka Brucháčková: Zažijeme spoustu srandy, ale bojujeme, abychom vyhrály

Anna Brucháčková patří k objevům skončeného florbalového ročníku, ve kterém naplno ukázala svůj talent a podílela se na senzační jízdě Bulldogs Brno do čtvrtfinále Extraligy žen. Jako členka ženské reprezentace patří k největším postavám tuzemské scény, které se na Ostravských hrách 2023 představí.

Na Ostravských hrách nastupuje za tým IBK Kalamity, jehož jádro tvoří právě spoluhráčky z Bulldogs Brno. „Vnímáme to jako turnaj, kde si můžeme s holkama složit vlastní tým, můžeme si to užít a samozřejmě bojujeme, abychom vyhrály,“ usmívá se.

K dobré náladě má důvod: v loňské sezóně nejprve získala stříbrnou medaili s reprezentací juniorek, následně debutovala v ženské reprezentaci, za kterou odehrála třeba povedenou kvalifikaci na světový šampionát a v průběhu celého ročníku dotáhla Bulldogs Brno do čtvrtfinále Extraligy žen.

Přesto se těší také na ostravské hry. „Určitě zažijeme spoustu srandy s holkama a navíc si zahraju, takže je to super,“ hodnotí.

Turnaj je pro ni speciální. „Ostravské hry jsme si vybraly, kvůli tomu, protože to byl jeden z mála turnajů, na který jsme mohly jet, skrze to, že za Bulldogs jezdíme na většinu turnajů týmově, ale tady jsme si mohly složit vlastní tým,“ popisuje.

Ambice má ty nejvyšší. „Určitě chceme vyhrát,“ hlásí Anna Brucháčková.

Autorem úvodní fotografie je Český florbal

Partneři turnaje