Logo

florbal

První turnajový den: V pátek se odehraje 112 zápasů

Ostravské hry jsou opět tady. Letos se koná jejich třetí ročník a mladí florbalisté se sejdou rovnou na 10 halách, kde se utkají se svými soupeři. První hrací den čítá 112 zápasů ve všech kategoriích.

Přípravka (12 utkání)
Mezi ty nejmenší se přihlásilo 8 týmů z nejbližšího okolí, ale dorazí také Brno či Mladá Boleslav. Potkají se na sportovní hale Tatran, kde během pátku odehrají 12 utkání.

Elévové (18 utkání)
Kategorie elévů bude hostit nejen zkušené mladé florbalisty, ale i hokejisty, kteří si zpestří svou letní přípravu, konkrétně kluky z RT TORAX Poruba a HC Vítkovic. Mimo ně však do Ostravy přijedou mladíci z Mladé Boleslavi, Brna či Košic. Týmy sehrají svá utkání na dvou halách, a to na TJ Ostrava a Vítkovické střední.

Mladší žáci (32 utkání)
Florbalový maraton čeká na mladší žáky, v jejichž kategorii se první hrací den odehraje 32 zápasů, a to hned na několika halách. Ostravské hry budou v rámci této kategorie hostit nejen týmy z České republiky, ale také Slovenska, to budou reprezentovat košické Surikaty.

Starší žáci (32 utkání)
I starší žáci mají v rozpise na pátek psaných 32 zápasů, čímž obsadí většinu ostravských hal. První hrací den se utkají nejen týmy z nejbližšího okolí Ostravy jako třeba Havířova, Kopřivnice či Třince, ale taktéž z Pardubic, Brna, Zlína, Prahy či dokonce Litvínova. A stejně jako u mladších žáků i u těch starších se můžete těšit na florbalisty ze Slovenska, tentokrát však nejen na košické Surikaty, ale i bratislavské Snipers či 1. FCB Trenčín.

Dorostenci (22 utkání)
Dorostence čeká 22 pátečních utkání. V této kategorii je přihlášených mnoho týmů napříč Českou republikou. Jeden ze zápasů však můžeme nazvat slezským derby, a to konkrétně mezi Petrovicemi a Orlovou, jenž určitě přinese zajímavou podívanou.

Junioři (16 utkání)
Nejstarší mládežnická kategorie čítá 14 týmů. Turnaj mezi juniory odstartují dva ostravské celky, a to konkrétně 1. SC TEMPISH Vítkovice modří proti MVIL Ostrava. V pátek si však během 16 utkání zahrají všichni a krom týmů z Ostravy se lze těšit také na Mladou Boleslav, Šumperk, Brno či slovenskou Dubnicu.

Starší žákyně (2 utkání)
Z dívčích kategorií se letos přihlásily pouze starší žákyně. Do Ostravy zavítá 5 týmů, které se střetnou na hale TJ Ostrava nedaleko centra města. V pátek ovšem budou k vidění pouze zápasy mezi dvěma celky vítkovického 1. SC TEMPISH proti výběru pardubického kraje.

Partneři turnaje