Logo

florbal

První den: Čeká nás 153 zápasů v rámci prvního dne.

Celkem 153 utkání se odehraje v rámci prvního dne druhého ročníku turnaje Ostravské hry.

Junioři (24 zápasů)
Juniorská kategorie bude na poměry letních turnajů nebývale početně obsazená, do Ostravy míří hned 16 týmů, za což jsme samozřejmě rádi. A rádi vítáme také oba týmy z Trenčína. Junioři navíc budou kategorií, která se představí v nové hale umístěné v Campusu Ostravské univerzity.

Dorostenci (16 zápasů)
Dorostenci odehrají v pátek 16 utkání, v plejádě týmů nechybí slovenská Dubnica nad Váhom, Hodonín, Domaslavice nebo Mladá Boleslav, která vysílá do Ostravy početnou výpravu.

Starší žáci (32 utkání)
Kategorie starších žáků nabídne 32 utkání, stejně jako u mladších žáků, navíc se zde můžeme těšit na zastoupení ze Slovenska, o které se postará 1. FBC Trenčín a Snipers z Bratislavy. Zajímavým týmem mohou být také Královské Vinohrady, které se postaví Vítkovicím. V týmovém line-upu nechybí ani Litomyšl nebo Skuteč.

Mladší žáci (32 utkání)
Kategorie mladších žáků nabídne nejvíce utkání, a také největší boje, co se týče regionálního nastavení. Do akce totiž půjdou například týmy Litvínova, Mladé Boleslavi, Otrokovic, ale také dva celky z Poznaně. Z českého pohledu bude jistě zajímavý zápas mezi Mladou Boleslaví a Otrokovicemi, který nastane v 18.00 na hale Vítek.

Elévové (22 utkání)
Pořádná porce dvaadvaceti zápasů čeká na kategorii elévů. Zajímavé bude sledovat například tým Říčan, který v obrovské konkurenci pražských týmů dokáže podávat zajímavé výsledky. V kategorii elévů a přípravky se navíc z pozice rozhodčí můžete těšit na čerstvou mistryni Extraligy žen, zápasy totiž bude rozhodovat Klára Hrobařová z Vítkovic.

Přípravka (12 utkání)
Do akce se vrhne také nejmenší florbalová kategorie: přípravka. Ta odehraje na Dubině celkem dvanáct zápasů, do bojů se zapojí také Mladá Boleslav, která přinese do Ostravy zajímavé srovnání dvou odlišných florbalových regionů.

Juniorky (6 zápasů)
Nejstarší ženská kategorie nabídne v pátek šest utkání, do akce se dostane také jedna z největších hvězd turnaje: juniorská stříbrná medailistka ze šampionátu v Katowicích a členka ženské reprezentace Anna Brucháčková.

Dorostenky (6 zápasů)
Dorostenky mají před sebou turnaj, kterému vévodí dva týmy Vítkovic, v Ostravě se představí také Horní Suchá a Orlicko-Třebovsko

Mladší žákyně (3 zápasy)
Mladší žákyně odehrají turnaj o třech týmech, v pátek se hned dvakrát představí polské Radzewo. Hraje se na Dubině.

 

 

 

Partneři turnaje