Logo

florbal

POHLED: Co ukázaly základní skupiny? A koho můžeme v Ostravě vidět?

Základní skupiny na turnaji Ostravské hry 2023 jsou minulostí. Jak dopadly tři nejstarší kategorie a koho můžeme v Ostravě reálně vidět?

Junioři
Parádní souboj o první místo se ve skupině A odehrál mezi Mladou Boleslaví a FBK Trenčín. V jejich vzájemném utkání navíc branka nepadla, každopádně v první skupině vykrystalizovali hned dva velcí favorité. V dalších skupinách na sebe upozornily celky jako MVIL Ostrava nebo Guillivers. Jedinou pětičlennou skupinu pak vyhrál tým Vítkovice White.

Juniorky
Jednoznačným favoritem turnaje juniorek se profilují florbalistky IBK Kalamity, okolo české reprezentantky Anny Brucháčkové. Základní skupinou prošly suverénně a inkasovaly navíc pouze jedinou branku ve čtyřech utkáních.

Dorostenci
Kategorie dorostenců se odehrála ve čtyřech skupinách, přičemž vyjma Mladé Boleslavi získali všichni vítězové plný počet bodů. Jedná se o Vítkovice, MVIL Ostrava a Vsetín.

Ve třech nejstarších kategoriích navíc není nouze o známá jména. V kategorii juniorů je v sestavě Mladé Boleslavi gólman reprezentace juniorů Tomáš Týc, zkušenosti s Livesport Superligou mužů má také dvojice Filip Novotný – David Slončík z Vítkovic.

V ženské kategorii je hlavním jménem Anna Brucháčková, česká ženská reprezentantka, která aktuálně bojuje o účast na mistrovství světa žen, které bude v prosinci hostit Singapur. Její tým IBK Kalamity je složen z hráček Bullodgs Brno, jména jako Stuchlíková, Sigmundová nebo Bolfová patří mezi stabilní hráčky Extraligy žen.

S reprezentací juniorek mají zkušenosti také Nela Kubalčíková s Terezou Smetanovou, které hrají za Vítkovice, společně s Blankou Gajdošovou.

 

 

 

Partneři turnaje