Logo

florbal

Pavel Brus: V mládeži jde o individuální rozvoj, až poté o kolektivní výsledek

Zkušený trenér Pavel Brus patří k největším jménům, které můžete zastihnout v rámci Ostravských her. Na turnaji působí se svým vlastním projektem Salibandy Club Ostrava a sleduje také Vítkovice, kde je šéftrenérem složky dorostenců a juniorů.

Trenérský matador, který ještě nedávno vedl Vítkovice v Livesport Superlize a nyní je stále asistentem Jaroslava Berky u mužské reprezentace je na turnaji v roli mentora mládeže. „Jakýkoliv turnaj, který je v Ostravě, je pro nás fajn. Známe město a haly, odehrajeme hodně zápasů, což je fajn,“ usmívá se.

Svým trenérským zaměřením nyní obsáhne vlastně všechny kategorie. V čem jsou letní turnaje důležité? „Jak pro kterou kategorii. Pokud se bavíme o dětech, tak je hlavní přínos velké množství zápasů a konfrontace s jinými týmy, než na jaké jsou zvyklí,“ popisuje.

„Každá kategorie je úplně o jiných prioritách. Já v tom mám naprosto jasno, takže přepínání je jednoduché,“ říká.

Sám má na trénování mládeže jasný názor. „Jednak mě trénování dětí baví a jednak v tom vidím smysl a význam. Rozvíjet mladé hráče a držet je u našeho sportu má obrovskou hodnotu,“ podělil se o vizi.

Každá kategorie má také jiné cíle. „Naprosto zásadně. V mládeži jde primárně o individuální rozvoj a až sekundárně o kolektivní výsledek. Nikdy ne naopak!“ uzavírá Pavel Brus.

 

Partneři turnaje