Logo

florbal

Ostravské hry 2023 začaly! Padají branky a k vidění jsou také čistá konta

Ostravské hry 2023 byly prvními zápasy oficiálně zahájeny. V prvním denním přehledu se podíváme na to, jak se na úvod turnaje dařilo jednotlivým týmům. Kategoriím přípravka a mladší žákyně se budeme věnovat až v příštích souhrnech, jejich turnaj totiž začíná ještě o pár hodin později.

Junioři
Juniorská kategorie má zatím za sebou jediný zápas, ve kterém Torpedo Havířov zvítězilo 5:0 nad IBK Steel Ostrava.

Dorostenci
Rozdílný vstup do turnaje prožily oba týmy Vítkovic, bílý prohrál se Slovanem Havířov 0:3, modrý pak 11:0 porazil Domaslavice. Zápas Tygrů z Poruby a Sršňů z Rožnova pod Radhoštěm pak přinesl remízu 3:3.

Starší žáci
Kolona zápasů starších žáků se rozjela ve svěžím tempu několika výher, které si připsaly týmy Frýdku-Místku, Zlín Lions, Guillivers a Třince. Brněnské a zlínské výběry zapsaly shodně devět vstřelených branek.

Mladší žáci
V mladších žácích si výhru nad Vítkovicemi připsal Litvínov, do turnaje pak neohroženě vstoupily také vzpomínané Říčany, které 9:0 porazily Rožnov pod Rahoštěm. Zajímavý zápas má za sebou také Včelín, který porazil 6:4 Uherský Brod. Těsnou výhru 4:3 pak zapsal ostravský Salibandyclub nad dalším týmem z Rožnova pod Radhoštěm.

Elévové
Turnaj elévů začal vysokými výhrami Vítkovic a Slovan Havířov, oba týmy zvítězily shodně 11:0, nejvyrovnanější byl zápas mezi vítěznými Tigers Poruba a Orlovou, který přinesl osm branek a skóre 5:3 pro Tygry.

Juniorky
V juniorkách jsou odehrány dva zápasy, ve kterých se prosadily Vítkovice výhrou 4:1 nad Třincem a favorizovaný výběr IBK Kalamity porazil 10:0 Hranice.

Dorostenky
V kategorii dorostenek se zatím odehrálo pouze derby mezi dvěma týmy Vítkovic, pro bílý tým převrátila misky vah jedinou brankou v utkání Zuzana Kubalčíková.

 

Partneři turnaje