Logo

florbal

Nejstarší kategorie již znají své vítěze!

Ostravské hry již skončily a na jejich konci stály právě finálové zápasy dorostu a juniorky. Kdo si odvezl medaile?

Dorostenci
O 3. místo bojovalo Torpedo Havířov proti TROOPES. Havířovští vstoupili do utkání aktivněji a ujali se vedení. TROOPES však dokázali srovnat, nicméně Torpedo se nevzdávalo a vedení si ještě v první třetině vzalo zpět. To bylo z gólů vše a Havířov tak již v první třetině rozhodl o výsledku 2:1 a z turnaje si odvezl bronz.
 
Finále si pak proti sobě zahráli BLACK ANGELS a MVIL Ostrava. Ostravané měli na hale obrovkou podporu a dokonce se dostali do vedení. Angels ale dokázali srovnat a ve třetí třetině pak neskutečnými 4 góly dostat zápas na svou stranu. Zvítězili tak 5:1 a do hlavního města si odváží zlaté medaile!
 
Junioři
Jasná výhra Torpeda zajistila druhou bronzovou medaili do Havířova, tentokrát však ale v kategorii juniorů. Torpedo nedalo svému soupeři šanci. Již v první třetině se chopili vedení a drželi si jej až do konce zápasu. Šumperku nasázeli 10 gólu a zvítězili 10:3.
 
Ani finále nepřineslo příliš napínavý souboj. Od začátku měli utkání na florbalkách Vítkovičtí, kteří šli do utkání naplno. Přesto že po první třetině polevili, dokázali si vedení udržet a Sokol Brno tak porazili 8:2. Zlatá medaile Ostravských her tak v kategorii nejstarších poprvé zůstává doma v Ostravě!

Partneři turnaje