Logo

florbal

Junioři a dorostenci znají finalisty a účastníky boje o bronz

O zlato si v kategorii dorostenců zahrají hráči Black Angels a MVIL Ostrava, v juniorech pak Gullivers a modrý tým Vítkovic.

První semifinále mezi Torpédem Havířov a Black Angels se rozhodlo už v prvních dvou třetinách. Pražský tým si vytvořil náskok čtyř branek, který se ukázal jako klíčový. Torpédo nedokázalo své šance proměnit, a tak se bude muset spokojit se zápasem o bronz. Black Angels vyhráli 5:1 a po zásluze postoupili do finále.

O druhém finalistovi v kategorii dorostenců se rozhodovalo až po samostatných nájezdech. Zápas mezi MVIL Ostrava a TROOPERS byl vyrovnaný. Do vedení se dostali hráči MVIL Ostrava, TROOPERS ale dokázali dvěma góly zápas otočit. MVIL se ve třetí třetině podařilo vyrovnat, a tak zápas dospěl do nájezdů. V nich uspěl MVIL a postoupil do finále.

O prvním finalistovi v juniorech se rozhodlo ve druhé třetině, kdy Gullivers nastříleli Šumperku dvě branky a vytvořili si tak rozhodující náskok. Šumperk se ve třetí části snažil a vytvořil si několik šancí, ale k vyrovnání se už nedostal. Podařilo se mu snížit na rozdíl jediné branky, Gullivers však nakonec uhájili těsné vedení 6:5 a po zásluze postoupili do finále.

Druhé utkání bylo dlouho vyrovnané, oba týmy se přetahovaly o vedení. Pětačtyřicet minut vítěze nenašlo, rozhodnout tak musely nájezdy. V nich měl více štěstí tým vítkovických modrých, který si tak vybojoval účast ve finále. Vítězství pořádajícímu oddílu vystřelil Jan Sitora.

Zápasy o medaile v kategorii dorostenců jsou na programu od 15:30, junioři pak od 16:45. Finále se odehrají na Sareze, boje o bronz pak na Ostravské univerzitě.

Partneři turnaje