Logo

florbal

Jan Vavrečka: Nejvíce důležitý je pro mě náš týmový duch, když se borci chytnou kolem ramen

Bývalý špičkový florbalista dovedl Vítkovice k výhře v kategorii elévů.

Jan Vavrečka stál na lavičce vítězných Vítkovic, které ve finále na nájezdy porazily Mladou Boleslav. „Turnaj byl super přípravou na Hummel Open Game, vyzkoušeli jsme si těžké zápasy se soupeři jako Třinec, Slovan anebo Boleslav. Je super, že jsme si mohli zahrát s Boleslaví, to byl zápas, který nám něco dá, je to lepší, než hrát naši ostravskou ligu a dávat tam každý víkend dvouciferné výsledky, a to nechci znít namyšleně. Nám takové zápasy něco dají, soupeři také, takže super,“ hodnotí turnaj.

Je právě rozmanitost soupeřů největším plusem letních turnajů? „Stoprocentně. My se navíc připravujeme na Hummel Open Game, to je vlastně neoficiální mistrovství České republiky a takový náš vrchol,“ říká.

Ve finále se utkaly Vítkovice s Mladou Boleslavi, dva velcí rivalové. Vnímají to již hráči na úrovni elévů? „Myslím si, že to vůbec ne. Jsou to ještě děti, byť na sobě samozřejmě mají dresy Vítkovic a Mladé Boleslavi. Ale my jsme to takto nevnímali, naopak, věděli jsme, že je proti nám kvalitní soupeř a že pokud budeme hrát co máme, tak vyhrajeme. V prvním poločase to tak nebylo, kluci dostali v šatně pořádný Fergusonův fén a musím říct, že to zabralo, ve druhém poločase to už bylo v pohodě a na nájezdy jsme si věřili, máme super gólmana a střelce,“ hodnotil finálové utkání?

Proč jeho tým ve finále zvítězil? „Myslím si, že máme šest nadstandardních hráčů, které jinde ve Vítkovicích nenajdete, což sice zní sebevědomě, ale je to tak. V konečném důsledku je ale pro mě jedno, jestli dá gól Franta anebo Pepa, pro mě je podstatné, že se na střídačce jako Vítkovice chytnou kolem ramen a cítíš mezi borci sounáležitost,“ uzavřel Jan Vavrečka.

Partneři turnaje