Logo

florbal

Jakub Bína: Potkáme zde jiné soupeře než v Praze, už v naší kategorii kluci vnímají sílu klubů

Zkušený florbalista Jakub Bína je nejen florbalistou, který má zkušenosti z Livesport Superligy, ale v Mladé Boleslavi také trénuje mládež. S týmem dorostenců přijel rovněž na Ostravské hry a musel překonat vyřazení od Vítkovic v play off, kdy zápas rozhodly nájezdy. Po utkání ale chválil nejen turnaj, ale také skladbu soupeřů.

Mladá Boleslav to má do Ostravy daleko, přesto přijela ráda a v pořádném počtu. „Chceme, aby kluci odehráli co nejvíce zápasů a každý turnaj je tak pro nás dobrý. Byli jsme zde už loni a byli jsme spokojení, navíc změníme prostředí, je to jiné město ne jenom Praha Zahrajeme si tady dobré zápasy a kluci si taky užijou,“ hodnotil Jakub Bína.

Je největší devízou právě rozdílná paleta soupeřů? „Určitě, jsou to zase trochu jiné zápasy, Ostravské hry jsou specifické tím, že potkáváme skutečně jiné týmy než na turnajích v Praze,“ připomíná Bína s poukazem na to, že mladší žáci se ještě hrají regionálně.

Sám má k letním turnajům pozitivní vztah. „Mám je hrozně rád a vnímám, že i kluci si to užívají. Je to jiné než liga, jsme spolu celý den a navíc se pak hraje play off, takže to je super,“ usmívá se.

Jeho dorostenci se s turnajem rozloučili porážkou od Vítkovic, přičemž od obou týmů bylo vidět, jak moc chtějí soupeře porazit. „Myslím si, že to kluci asi vnímají, ale spíše jako sílu toho týmu, ve smyslu, že když se řekne „Vítkovice“, tak vnímáme, že tam asi budou dobří kluci a myslím si, že stejně je to naopak. Jsou to dobré kluby, navíc oba kluby tady neměly úplně to nejlepší, co by tady mohlo být, jsou tady kluci na pomezí áčka a béčka, takže to byl zajímavý zápas. Současně byl specifický, soupeř měl málo hráčů, takže se snažil hodně bránit a dal jeden gól, my jsme se na něj hodně trápili,“ hodnotil utkání a dlouhodobou rivalitu obou oddílů,

Soupeři závěrem sympaticky pogratuloval. „Myslím si, že jsme si zasloužili o dost více postoupit, ale bohužel, takový je sport. Jsem rád, že jsme zápas aspoň vyrovnali a dovedli do nájezdů, které už jsme bohužel nezvládli. Nedali jsme góly, takže postoupil soupeř a já mu gratuluji. My už se těšíme na další zápasy,“ uzavírá Jakub Bína.

Foto: Florbal Mladá Boleslav

Partneři turnaje