Logo

florbal

Jak se dnes dařilo žákovským kategoriím?

První den turnaje se blíží ke konci. Pojďme se proto podívat, jak se dařilo žáčkům v zápasech po 11:15 a jaké je prozatímní postavení v tabulkách.

Mladší žáci
 
skupina A
Čtyři týmy ze skupiny měly své první zápasy za sebou již v dopoledních hodinách, ten zbytek na svou premiéru musel čekat do odpoledne.
V 15 hodin startoval odpolední blok zápasem mezi Salibandy Ostrava a Florbal Včelín, hosté přehráli mladíky z Ostravy vysoko v poměru 10:2. Tobiáš Holec si v zápase na své konto zapsal neuvěřitelných 6 bodů za 4 góly a 2 asistence. SK K2 NEVA Prostějov si po dopolední prohře spravil náladu proti 1. SC TEMPISH Vítkovice Modří, které porazil 9:0 a prostějovský gólman se tak může pyšnit čistým kontem.
Ve večerních zápasech se pak střetli Vikingové z Kopřivnice s Florbalem Včelín, když domácí zvítězili 5:3. A vysokou výhrou nad Salibandy Club Ostrava ukončili páteční den kluci z SK K2 NEVA Prostějov, když zvítězili 13:2, přičemž se se 4 góly a 2 asistencemi pyšnil Michal Kačo.
Aktuálně se v tabulce o první místo dělí Florbal Včelín a SK K2 NEVA Prostějov s 6 body.
 
skupina B
Na skupinu B po jediném dopoledním zápase čekaly již pouze tři odpolední. Nejprve se setkal Florbal Vsetín s brněnskými Gepardy, hostující na ploše dominovali. Již ve 31. sekundě se ujali vedení a nehodlali se jej vzdát. Nakonec zvítězili 7:4. O necelé 4 hodiny později vyzvalo havířovské Torpedo Vsetín, ten si zřejmě po prvním utkání dostatečně odpočinul a zvítězil jasně 7:2, nejvíce bodů v tomto zápase zaznamenala slečna Tereza Jenáčková, která vstřelila gól a na dalších dvou se podílela svou přihrávkou. Poslední sobotní zápas skupiny B odehráli Gepardi z Brna proti Tygrům z Poruby. Souboj šelem skončil lépe pro Gepardy, jenž vyhráli 4:0.
Tabulku aktuálně vede s 6 body tým Gepardů z Brna.
 
skupina C
I na skupinu C čekaly 3 odpolední zápasy Hornets Brno U13 vyzvali FBC ZŠ Uničov, domácí mladíci zvítězili 7:3, hattrick si na svůj účet zapsal Ondřej Folta. Uničovští měli pouze 3 hodiny na odpočinek, než se střetli s hokejisty Vítkovic. Hokejisté však poukázali na své střelecké schopnosti a domácí tým přehráli 8:1. Stejným výsledkem pak skončil i zápas mezi S.K. P.E.M.A Opava a Hornets Brno U13. I tady se slavil hattrick z hole Maxe Abrahamczika.
V tabulce se nyní na první příčce nachází hokejisté z Vítkovic se 6 body.
 
skupina D
Odpolední zápasy skupiny D odstartovali žáci PSG PANTHERS OTROKOVICE proti Fbc TOPGAL Šternberk, kde si hosté vybojovali výhru 8:2. S 5 body odcházel ze zápasu Štěpán Maděryč po 2 gólech a 3 asistencích. Utkání mezi Torpedo Havířov black a PSG PANTHERS OTROKOVICE skončilo lépe pro Havířovské, kteří zvítězili 7:0. Velmi vysokou výhru pak zaznamenal TOPGAL Šterberk, jenž v poměru 14:0 porazil MVIL Ostrava. Velký podíl měl na tomto výsledku Matěj Večerka, který nejenže vstřelil 5 gólů, ale ještě dokázal na jeden další nahrát.
Ve vedení tabulky je se 6 body tým Torpedo Havířov black spolu s Fbc TOPGAL Šternberk.
 
skupina E
Sokol Brno I EMKOCase Gullivers ve skupině E po vyrovnaném poločasovém výsledku porazil FBC Olomouc 5:3. Olomouc později vyzvala Frýdek-Místek, ten však také zvítězil, tentokrát ale velmi těsně v poměru 1:0. Brněnští v dominanci pokračovali i v dalším zápase, když ZFK Petrovice porazili 10:2.
Aktuálně zaobírají se 6 body první místo kluci z Sokolu Brno a FbC Frýdku-Místku.
 
skupina F
Ve skupině F byly k vidění 4 odpolední zápasy. Ten první si na starost vzali kluci z Asper Šumperk, když těsně porazili TJ Slovan Havířov 5:4. Brněnští TROOPERS pak porazili Draky z Říčan 7:1, hattrick na svém kontě zaznamenal Jan Lach. TJ Slovan Havířov vyzval TROOPERS o několik hodin později, ti však zřejmě nebyli příliš unavení a i tady dominovali s výhrou 6:2. Na Draky z Říčan čekal taky ještě jeden zápas ani v něm však nedokázali uspět, když je Šumperští porazili 3:0.
Vedení v tabulce zaujímají týmy TROOPERS a Asper Šumperk se 6 body.
 
skupina G
Skupina G si dnes zahrála nejvíce zápasů. První odpolední zápas skončil překvapivým nízkým výsledkem, který navíc znamenal nerozhodný stav 1:1. FBC Hlučín pak vyzval košické SURIKATY, ty se však nenechaly porazit a zvítězily 3:0. Třinecké mladíky pak v poměru 5:1 přehráli florbalisté z 1. SC TEMPISH Vítkovice bílí.
Ve dvou večerních utkáních se pak střetli Buldoci se SURIKATAMI, v lepší kondici však byli brněnští, a tak zvítězili 5:1. Čisté konto si po výhře 7:0 nad Hlučínem odnesl gólman z Třince.
Ve skupině G jednoznačně dominují žáčci z 1. SC TEMPISH Vítkovice v modrých dresech.
 
Starší žáci
 
skupina A
Tři odpolední zápasy čekaly také na starší žáky ve skupině A. Hornets Brno U15 vyzvalo TJ Kobylisy a nakonec byli hostující ti, kteří si ze zápasu odnášeli výhru 5:2. Vítězství si tým Kobylisy připsal i nad 1. SC TEMPISH Bílí, které porazil v poměru 6:3, tři góly a asistenci zaznamenal Oliver Urbánek. V neposlední řadě zvítězili Vikingové z Kopřivnice nad Hornets Brno 3:1.
Na prvním místě tabulky momentálně dominují hráči TJ Kobylisy spolu s Vikingy z Kopřivnice s 6 body.
 
skupina B
Skupina B zaznamenala taktéž 3 odpolední zápasy. Nejprve přehrál Sokol Brno vysoce Trenčín, když zvítězil 11:2. Ve vysokých číslech se pokračovalo i v dalším zápase. Brněnští totiž stále neměli dost, a tak nasázeli 10 branek týmu 1. FK Ostrava JIH, krásnými 5 body se pyšnil Dominik Strádal po hattricku a dvou asistencích. Svým vynikajícím výkonem tak velmi přispěl ke konečnému stavu 10:1. FBC Trenčín si k večeru spravil náladu, když těsně porazil SVČ Odry 4:3.
Ve skupině B pak v čele tabulky stojí s 6 body tým Sokol Brno I EMKOCase Gullivers.
 
skupina C
Draci z Říčan dominovali v prvním odpoledním zápase skupiny C, když porazili brněnské Gepardy 5:0. Avšak radost jim nevydržela příliš dlouho, protože v dalším utkání dominovali naopak mladíci z týmu MVIL Ostrava, když zvítězili 7:3. Gepardi Brno dnes neměli nejlepší den, ačkoli nasázeli havířovskému Torpedu 6 gólů, v konečném výsledku prohráli 6:15. Krásných 8 bodů si připsal Marc Cereja po hattricku a 5 asistencích.
Na prvním místě se tak po pátečním dni nachází se 6 body hráči Torpedo Havířov yellow.
 
skupina D
První zápas skupiny D odstartoval až ve 12 hodin. V tom vyzval tým Salibandy Club Ostrava Florbal Vsetín. Hostům se nakonec podařilo zvítězit 6:4, ačkoli byl zápas v první půli vyrovnaný. Velmi vysokou výhru pak zaznamenal FbC Skuteč nad SURIKATAMI, když zvítězil 14:2. Neuvěřitelných 10 bodů měl po zápase na svém kontě Tadeáš Glanzner, který nejenže přispěl 4 góly, ale na dalších 6 nahrál. I SURIKATY si dokázaly spravit náladu, nad Salibandy Club Ostrava totiž zvítězily 4:2.
První příčku tabulky se 6 body zabírají kluci z FbC Skuteč.
 
skupina E
TROOPERS proti SAMIGAS FBS Olomouc, to byl první odpolední zápas skupiny E. Hostujícím se podařilo nad brněnským celkem zvítězit 6:4. Olomoučtí pak ale také zaznamenali výhru, a to konkrétně nad Torpedo Havířov black, které porazili 2:0. Na TROOPERS pak čekal další zápas, tentokrát proti SK BIVOJ LITVÍNOV. I s týmem z Čech však prohráli se stejným výsledkem 4:6.
Ve skupině E se 6 body a prozatímním prvním místem pyšní SAMIGAS FBC Olomouc.
 
skupina F
Tři odpolední zápasy také čekaly na florbalisty skupiny F. Nejprve porazili Sokoli Pardubice brněnské Buldoky 3:0. Poté Pardubice dále pokračovaly s čistým kontem gólmana, když zvítězily nad rožnovskými Sršni 6:0. Nakonec pak Asper Šumperk porazil Bulldogs Brno 5:1.
O první místo se aktuálně dělí Sokoli Pardubice a Asper Šumperk s 6 body.
 
skupina G
Skupina G začínala až ve 13:30, kdy se potkali kluci z FBC Intevo Třinec se zlínskými Lvy. Zlínští prokázali sílu šelmy, jíž se pyšní jejich název a Třinec porazili 6:2. Florbalisté z Mladé Boleslavi poté vyzvali Snipers z Bratislavy nad nimiž zvítězili 3:1. V dalším zápase však nebyli tolik úspěšní a Zlín naopak opět ukázal svou sílu, když vyhrál 7:5, hattrick zaznamenal Lukáš Večeřa. V posledním zápase bojovali Snipers z Bratislavy proti mladíkům z Třince, avšak padli těsně 2:3.
Zlínští Lvi prokázali svou dominanci a s 6 body zabírají 1. místo tabulky.
 
skupina H
SKV z hlavního města proti Hattricku Brno otvírali odpolední zápasy skupiny H. Zvítězit se podařilo brněnským, když SVK porazili 6:2. Podobně dopadli mladící z Prahy i proti TJ Slovanu Havířov, který se po konci utkání pyšnil výhrou 7:2. Hattrick Brno pak v posledním sobotním zápase okusil porážku, když nad ním zvítězil tým 1. SC TEMPISH Vítkovice Modří v poměru 4:1.
Ve skupině H prozatím vede tým 1. SC TEMPISH Vítkovice Modří s 6 body.
 
Starší žákyně
Na slečny dnes čekaly pouze dva zápasy. V tom prvním si zahrály žákyně z Vítkovic v bílých dresech proti výběru Pardubického kraje, avšak padly 5:0. Ve druhém zápase pak bojovaly taktéž holky z Vítkovic, tentokrát však v modré, a dokázaly Pardubický kraj porazit výsledkem 2:0.
Vzhledem k neodehraným zápasům třech týmů zatím nelze pořadí v tabulce hodnotit.

Partneři turnaje