Logo

florbal

Finálový den Ostravských her 2023 je tady. Kdo bude hrát o medaile a kdo už skončil?

Ostravské hry 2023 stojí na prahu finálového dne. Přinášíme souhrn před začátkem rozhodujících bojů.

Junioři
Čtvrtfinálové dvojice v kategorii juniorů tvoří MVIL Ostrava s Galaxy Teamem, Blue Devils se postaví Torpedu Havířov, Boleslav vyzve Guillivers a bílé Vítkovice budou hrát proti AS Trenčín. Z pětičlenné skupiny A tak do klasického play off o osmi týmech prošly hned tři týmy, když Torpedo vyřadilo Rudnou.

Dorostenci
MVIL – Hornets ; Vsetín – Uničov ; Vítkovice White – SKV a Vítkovice Blue – Dubnica ; takové je složení elitní osmičky v turnaji dorostenců. Nadále tak pokračuje úspěšná příprava starších žáků Dubnice na slovenský šampionát, a to přesto, že nastupují o kategorii výše. V osmifinále navíc vyřadili favorizovaný Slovan Havířov.

Starší žáci
1. SFK Havířov – Vítkovice Blue ; Bulldogs Brno – Hodonín ; Guillivers – Boleslav Black a Slovan Havířov proti Hattricku Brno, to jsou čtvrtfinálové dvojice pro starší žáky. Současně je to nejpřekvapivější osmička. Skončily totiž týmy Frýdku-Místku a Zlín Lions, které vyhrály své základní skupiny, naopak postupuje celek Bulldogs Brno, který ovšem v základní skupině nezískal ani bod. V play off nicméně vyřadil po nájezdech právě Frýdek-Místek a pak také Poznaň.

Mladší žáci
Litvínov vs. Olomouc ; Guillivers vs. Přerov ; Frýdek-Místek vs. Otrokovice a Vítkovice Blue vs. Šternberk. Tyto týmy si zahrají v klasickém play off kategorie mladších žáků. Velmi ostrý byl tak začátek play off, který znamenal konečnou pro několik vítězů základních skupin.

Elévové
Brněnské derby mezi Gepardy a Buldoky, duel Mladé Boleslavi se Šternberkem, Vsetín proti Třinci a Orlová versus Říčany, to bude souboj elitní osmičky v kategorii elévů. Opět tak skončili dva vítězové základních skupin, TROOPERS a Vítkovice White. Ty sice v základní skupině čtyřikrát vyhrály, protože hrály jedinou pětičlennou skupinu, ale stopku jim vystavil Třinec.

Juniorky
Kategorii juniorek čeká hned semifinále. Proti sobě se postaví Vítkovice s Židenicemi, Kalamity pak vyzvou Třinec.

Dorostenky
Rovněž dorostenky nastoupí už do semifinále. První pár tvoří Vítkovice White a Orlicko-Třebovsko. Vítkovice Blue pak vyzvou Horní Suchou Amazons.

Mladší žákyně
Mladší žákyně zažijí netradiční play off. Radzewo s Vítkovicemi si zahrají jediné semifinále o nasazení do finále proti Hattricku Brno.

V kategorii přípravek se dohraje poslední turnus zápasů.

Partneři turnaje