Logo

florbal

FINÁLE NA DUBINĚ: Šternberská krasojízda a třinecké povstání, ve finále také Polky

Finálové zápasy na Dubině nabídnou souboj Šternberku a Třince v elévech, kategorii mladších žákyň pak uzavře duel mezi Hattrickem Brno a Radzewem.

Elévové
Ve finále Ostravských her 2023 se v kategorii elévů utkají celky Šternberku a Třince.

Třinec je jistě překvapivým finalistou, v základní skupině totiž skončil až třetí, podlehl jak Guillivers, tak Vsetínu. Opět se ale ukázalo, že play off je jiná soutěž. V osmifinále porazil Vítkovice White, mezi nejlepší osmičkou oplatil porážku Vsetínu a v boji o finále porazil Orlovou 5:2.

Na druhou stranu Šternberk zatím předvádí ostravskou krasojízdu, která zatím skončila finálovým postupem. Už v základní skupině zapsal všechny tři výhry a inkasoval pouze jednou. A v play off zatím neinkasoval rovněž! Postupně totiž porazil v derby Mohelnici 6:0, 8:0 Mladou Boleslav a v semifinále pak 13:0 Bulldogs Brno.

Mladší žákyně
Jasno je také o finále v kategorii Mladších žákyň. Tam se přímo kvalifikoval Hattrick Brno, který zvítězil ve všech šesti základních zápasech: třikrát porazil jak Vítkovice, tak polské Radzewo. Radzewo ale dostane ještě jednu šanci ve finále, kam postoupilo po čtvrté výhře nad Vítkovicemi v poměru 9:4, což je naopak nejlepší výsledek Rytířek. Je ovšem třeba také podotknout, že Polky jsou výrazně fyzicky vyspělejší než ostravský tým.

Přípravka
Kategorie přípravky odehraje ve 13:00 poslední dvě utkání, o vítězi je ale jasno: se zápisem sedmi zápasů a sedmi výher již nemůže být předstižen tým Mladé Boleslavi, protože druzí TROOPERS ztrácí tři body a mají logicky horší vzájemné utkání. Za zmínku jistě stojí, že Boleslav v dosavadních sedmi utkáních inkasovala pouze osm branek, což je vynikající počin.

Partneři turnaje