Logo

florbal

Druhý den turnaje přinese 14 hodin florbalu, boje o pozice pro play off a 186 zápasů

Druhý den třídenních turnajů je klíčový a jinak tomu nebude ani v rámci Ostravských her 2023. Ty nabídnou 186 duelů, včetně začátku play off. Již není příliš prostoru pro opravy, naopak je zaděláno na zajímavé souboje o prvenství v základních skupinách napříč kategoriemi.

Junioři
V juniorech lze očekávat hned tři tvrdé souboje o první místo v základních skupinách. Skupině E zatím vládne Galaxy tým s Vítkovicemi, ve skupině B si to pak o prvenství rozdá 1. SFK Havířov s celkem Blue Devils a zajímavý bude rovněž také duel mezi FBK Trenčín a Mladou Boleslaví ve skupině A.

Dorostenci
V dorostencích se utkají o prvenství ve skupině zatím neporažené celky SKV a MVIL Ostrava, bude zajímavé sledovat také další tažení Dubnice, na které jsme se zaměřili rovněž na webu turnaje.

Starší žáci
U kategorie Starších žáků je třeba vyzdvihnout duel v kategorii C, kde se utkají neporažené celky Torpeda Havířov a brněnských Guillivers.

Mladší žáci
Plných 41 zápasů je v plánu pro mladší žáky. V té zatím dominuje Frýdek-Místek, což je město, které je zajímavé tím, že se částečně nachází na Moravě a částečně ve Slezsku. Sobotu odstartuje duelem s Poznaní, poté zamíří do play off.

Elévové
Pětadvacet duelů uvidíme v kategorii elévů, kde již nastane také play off. Bude zajímavé sledovat, jak se povede překvapením z prvního hracího dne, Drakům z Říčan a Šternberku. Dokáže je někdo zastavit? Anebo budou pokračovat v krasojízdě?

Přípravka
Hned devatenáct duelů bude k vidění v rámci turnaje Přípravek, do bojů půjdou znovu celky TROOPERS nebo Mladé Boleslavi.

Juniorky
V juniorské kategorii bude zajímavé sledovat prakticky brněnský duel mezi Židenicemi a Kalamity, na programu bude také čtvrtfinále, které určí, s kým se utká vítězný tým ze základní skupiny.

Dorostenky
Zápasy se v této kategorii budou opakovat, proto bude jistě nejzajímavější sledovat buď vzájemný vítkovický souboj anebo duel mezi Horní Suchou AMAZONS a modrými Vítkovicemi, který skončil na první pokus 3:3.

Mladší žákyně
Nejmladší ženskou kategorii čeká pořádně perný program, všechny tři týmy se totiž mezi sebou utkají hned dvakrát. Divoké výsledky z prvního hracího dne se tak mohou zopakovat anebo naopak se můžeme dočkat těsnějších bitev.

Partneři turnaje