Logo

florbal

Druhý den je u konce! Které týmy budou v neděli bojovat o trofeje?

Druhý turnajový den už přinesl všechna rozuzlení, které mohl a nezbývá než je sepsat do jednoho článku. Tady je další večerní souhrn.

Junioři

Nejstarší hráči dojeli večer svá první kola. K vítězné Horní Suché a Havířovu se přidaly v ostravském derby modré Vítkovice, jenž porazily IBK Steel 2:1, vyrovnané brněnské derby pak získali na svou stranu Gepardi 3:2 na úkor Hornets. Postoupila dále i FBC Finlandia a trenčínská Akadémia rozcupovala Židenice 7:1. 

To ale nebylo z této skupiny vše, K vidění byly i osmifinále. Favorizovaná Boleslav utnula naděje Horní Suché hattrickovým výsledkem 3:0, IBK Velo po dobrém úvodu nakonec padlo vysoko 2:7 s Trenčínem a Galaxy team přehrál Havířov 3:2. 

Juniorky

Ve skupině G19 se hrálo jediné čtvrtfinále, které rozhodlo o tom, že rozjeté Kalamity v semifinále změří síly s Třincem. Intevo totiž po ztrátě dvougólového vedení dokázalo zabrat a necelých pět minut před koncem Michaela Stankušová zapsala vítěznou branku a zkompletovala tak hattrick.

Dorost

Čtvrtfinálová osmička je známá i v kategorii B17. SKV porazilo Troopers 2:1 a postaví se bílému družstvu Vítkovic, které stejným skóre zastavilo Mladou Boleslav. Vsetín a Hornets udělali se soupeři čtyřgólovou čistou práci, Valaši se tak zítra utkají s Uničovem, Brněnští pak s domácím týmem MVIL Ostrava. Destrukcí Hodonína 14:2 si pak modrý tým Vítkovic vysloužil střet s Dubnicou.

Starší žáci

Ve zbývajících zápasech šestnáctifinále bylo k vidění hned několik totálních přejetí soupeřů. Sokol Brno a Hodonín vyhráli 9:0, Slovan Havířov a Snipers Bratislava 8:1, Troopers vyřadili bílou Boleslav poměrem 7:1 a Torpéda Havířov výhrou 8:4 dali stopku Trenčínu.

Odehrát se zvládlo i kompletní osmifinále. Málokdo by v této fázi turnaje čekal nějaké šílené výsledky, skóre 16:0 u zápasu modrých Vítkovic s Hornets Brno ale rozhodně pozdvihlo nejedno obočí. Hattrick Brno porazil Havířov 8:3, Havířov zastavil Troopers 7:4 a zbývající Mladá Boleslav black vyhrála nad Bratislavou 6:2.

Mladší žáci

Osmifinále mladších žáků bylo naopak doslova otevřená střelnice. Litvínov rozstřílel Vsetín 16:1, Šternberk ostravský Salibandyclub 12:0, Otrokovice Včelín 11:3 a Sokoli Brno Uherský Brod 11:1. Postoupil také Frýdek-Místek, Vítkovice Blue, Přerov a Olomouc.

Elévové

V druhé nejmladší kategorii už jsou osmifinále také odehrána. Šternberk přejel Mohelnici 6:0, Mladá Boleslav Sokol Brno 2:0, vyrovnaný zápas s výsledkem 5:4 svedli Gepardi Brno s Havířovem, Orlová přehrála Troopers 4:3 a zbylé zápasy skončily 3:1 nebo 2:1.

 

Partneři turnaje