Logo

florbal

Dramatické finále dorostenek ovládly Vítkovice!

Ostravské hry 2023 již znají vítězný tým v kategorii dorostenek, kterým se po velkém dramatu staly Vítkovice. Stříbro putuje do Horní Suché, bronz má Orlicko-Třebovsko.

Do bojů o zlato se v kategorii dorostenek probojovaly celky FbK Horní Suchá AMAZONS a 1.SC TEMPISH Vítkovice White, které ve finále svedly ostrý souboj. 


Skóre jako první otevřela Horní Suchá, za kterou v 6. minutě skórovala Tereza Krucinová. Pouze o čtyři minuty později však srovnala krásnou individuální akcí Rytířka Barbora Janošová a finále tak probíhalo v napínavé atmosféře. 


Nerozhodný stav se protrhl po drobné chybě Horní Suché ve střídání, při které se Vítkovice dostaly do vedení 2:1 a začaly kontrolovat hru. Své vítězství nakonec pojistily dvoubrankovým náskokem a stávají se tak mistryněmi kategorie dorostenek. Dvěma góly rozhodla o konečném skóre 6:3 vítkovická Barbora Janošová.

Finále dorostenek:
FBK Horní Suchá AMAZONS - 1. SC TEMPISH Vítkovice White 3:6

 

Na třetí místo pak dosáhly florbalistky týmu FBK Orlicko-Třebovsko, které na Ostravské Univerzitě porazily Vítkovice Blue těsně 2:1. Rozhodující trefu zapsala Tereza Nováková, která se navíc stala jedinou střelkyní svého týmu v tomto zápase.

Zápas o bronz dorostenek:
FbK Orlicko-Třebovsko - 1. SC TEMPISH Vítkovice Blue 2:1

Partneři turnaje