Logo

florbal

Boj o titul juniorek se dočkal samostatných nájezdů! Vítkovice mají double

Vítkovice slaví! Po kategorii dorostenek si podmanily také juniorky a dosáhly tak na zlatý double. Stříbro a bronz putují do Brna.

Finále juniorek přineslo parádní bitvu, ve které hráčky IBK Kalamity vedly již 3:0. Ani za tohoto stavu však nebylo nic rozhodnuto, protože poté Vítkovice spasila Nela Sikorová. Ta se hattrickem zkompletovaném v jedenácti minutách stala hlavní hrdinkou zápasu. Její góly společně s trefou její spoluhráčky Natali Kalábové totiž dovedly boj o zlato za stavu 4:4 až do samostatných nájezdů.

V těch po pěti sériích rozhodly Rytířky z Vítkovic, za které se prosadily obě sestry Kalábové a jejich gólmanka následně lapila poslední z nájezdů soupeřek. Vítkovice tak slaví mistrovský double, neboť po kategorii dorostenek ovládly také tu juniorek. 

Na druhém místě se umístily florbalistky IBK Kalamity, v jejichž řadách figurovala například kanonýrka extraligových Bulldogs Brno Anna Brucháčková.

Finále juniorek:
1.SC TEMPISH Vítkovice - IBK Kalamity 5:4sn

 

Také bronzové medaile pak putují do Brna, neboť v souboji o třetí místo mezi Třincem a Židenicemi zvítězily druhé zmiňované florbalistky. Ty si se svým třineckým soupeřem poradily 3:1 po trefách Adély Žampachové a Veroniky Strakové a slaví tak bronz.

Zápas o bronz juniorek:
K1 Florbal Židenice - FBC Intevo Třinec 3:1

Partneři turnaje